Jídlo je lék
jezte tak, aby jídlo bylo vašim lékem, ať není lék vaším jídlem
Jídlo je lék
Acidobazická rovnováha je základ pro jakékoli uzdravení. Je to rovnováha kyselin a zásad uvnitř organismu, tj. stálý poměr mezi jejich tvorbou a odbouráváním, respektive vylučováním. Pokud máme dlouhodbě snížené PH, vyrábíme si chronícké problémy od alergií až po rakovinu. Pro udržení imunity organismu
a zároveň správného chodu je třeba udržet Ph slin (nejlépe ráno nebo i během dne mimo jídlo) okolo Ph = 7, pod tuto hodnotu je organismus zakyselený a nad tuto hodnotu je zásaditý, převažují v něm zásadité látky. Ideální hodnota se pohybuje v rozmezí od 7,35 do 7,45.
Uprostřed dne se optimální pH v moči pohybuje v hodnotách mezi pH 6,8 a 7,2. Tento rozsah hodnot zjistíte dle čárek pod barevnou stupnicí (testovacích papírky si můžete zakoupit v lékárně). Pokud je hodnota pH menší než 6,8, jedná se o překyselení.
Překyselení je způsobeno vašim jídelníčkem, stresem, nedostatkem antioxidantů. Jídelníček můžete ovlivnit hned dle přiložené tabulky,