Jídlo je lék

jezte tak, aby jídlo bylo vašim lékem, ať není lék vaším jídlem

Jídlo je lék

Acidobazická rovnováha je základ pro jakékoli uzdravení. Je to rovnováha kyselin a zásad uvnitř organismu, tj. stálý poměr mezi jejich tvorbou a odbouráváním, respektive vylučováním. Pokud máme dlouhodbě snížené PH, vyrábíme si chronícké problémy od alergií až po rakovinu. Pro udržení imunity organismu
a zároveň správného chodu je třeba udržet Ph slin (nejlépe ráno nebo i během dne mimo jídlo) okolo Ph = 7, pod tuto hodnotu je organismus zakyselený a nad tuto hodnotu je zásaditý, převažují v něm zásadité látky. Ideální hodnota se pohybuje v rozmezí od 7,35 do 7,45.

Uprostřed dne se optimální pH v moči pohybuje v hodnotách mezi pH 6,8 a 7,2. Tento rozsah hodnot zjistíte dle čárek pod barevnou stupnicí (testovacích papírky si můžete zakoupit v lékárně). Pokud je hodnota pH menší než 6,8, jedná se o překyselení.

Překyselení je způsobeno vašim jídelníčkem, stresem, nedostatkem antioxidantů. Jídelníček můžete ovlivnit hned dle přiložené tabulky,


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky